Има на света една свята дума в любовта наричаме я ний жена символът на любовта !!! Ако наранена е сега за ВСИЧКО имаш Ти вина......

сряда, 1 декември 2010 г.

ХЕРОИН

Трудно е да се откажеш за постоянно от хероина. Най-голямата пречка е психологическата зависимост. Проблемите, стоящи зад употребата на наркотици, в повечето случаи не спират да съществуват, а изграждането на нов живот е много трудно и изморително. Хероинът продължава да предлага най-лесния изход. Опасността от рецидив е голяма. Въпреки това успеваемостта на рехабилитационните програми в Европа, работещи със зависими от хероин, е 68 %.
За да се откажеш от херина първо трябва да признаеш ,че имаш зависимост към него и да осъзнаеш ,че си наркоман. Ако това не се случи и напълно смятъш ,че си чист макар ,че го ползваш само пончкога то дъното на това блато ти е в кърпа вързано. За съжаление много млади хора си отидоха ей така от този свят без дори да имат спомен ,че са живяли на тази ЗЕМЯ. Повярвайте ,когато "изтрезнее" наркоманът няма спомен за случилото се докато е бил надрусан и което е по лошо не иска да си спомня ,а да забрави пак.
Кажете ми как се нарича подобно заболяване ,защото наистина е плашещо да видиш такъв човек ,който намира смисъл само от това .
Един нормален човек никога не би откраднал каквата и нужда да има ,особено пък ако става дума за наркотици. Хероина става основна и единствена цел за употребяващия. Не може да няма лечение на такава ПСИХОЗА.

2 коментара:

Анонимен каза...

За съжаление лечението е адски трудно, не знам каква сила трябва да има човек, за да се пребори с тази гадост.
Имам приятел, който беше чист 7 години и скоро пак започна да се друса, а има всичко, пари семейство, хубава табота и т.н.
Не знам, мисля, че човек се бори с това, докато е жив, имам предвид, че дори и като спре, ако изобщо спре някога, борбата му с хероина продължава...веднъж човек като опита този боклук, му остава в съзнанието за цял живот.

mackata каза...

Това звучи плашещо ,защото имах поне минимална надежда за един човек ,който в момента не употребява ,но думите ти ме карат сега да се замисля !!!

Публикуване на коментар