Има на света една свята дума в любовта наричаме я ний жена символът на любовта !!! Ако наранена е сега за ВСИЧКО имаш Ти вина......

петък, 17 декември 2010 г.

Цигарите

Спирането на цигарите е доста сложна задача!!! Особено ,ако нямаш достатъчно воля и желание да ги спреш. Разбира се като наркотик те имат пристрастеноста и абсиненцията както всички наркотици. Колкото и да е странно обаче ,цигарите се отказват най-лесно. Затова ако решите да ги отказвате просто спрете и изчакайте търпеливо всичко онова ,което ви предстои, след спирането ,защото както казах никотиновата зависимост е достатъчно силна ,но не по-силна от вас!!!


Химическа зависимост от никотина при тютюнопушенето е една от най-интензивните, и често повтаряща се зависимост, която хората познават. Тази зависимост е заразила почти всеки аспект на твоя живот и начин на мислене. Бъди готов да изпиташ чувство на нормална емоционална загуба при отказа на цигари, която ще те пренесе през шест много различни фази: (1) отказ, (2) гняв, (3) договаряне (4) депресия, (5) приемане, и (6 ) самодоволство. Това емоционало пътешествие е нормално и е необходима част от възстановяване.
Всяко дръпване на никотин е като лъжица, която освобождава съхранените мазнини и захари в кръвта ти. Това дава възможност да пропускаш хранене без да изпитваш драстична промяна в нивата на кръвната захар, невъзможността да се концентрираш или глад. Не добавяй излишни симптоми в процеса на отказ от цигари, вместо това се научи да разпределяш равномерно нормалната дневна доза калории през целия ден. Не консумирай повече храни, а се храни по малко, но начесто.
Настроил си себе си и своето съзнание какво да очаква при поредния никотинов приток, особено когато се натъкваш на различни събития, места, дейности, хора, събития или емоции. Първият път, когато усетиш неистовото желание да запалиш цигара, може да очакваш напрежението и възбудата да отмине до три минути. Трябва да се справиш. Не се страхувай от тези пристъпи, научи се да ги разпознаваш и да ги овладяваш. Ще откриеш, че всеки пристъп се обуславя от различни причини и въздействия, при които подсъзнанието просто не получава очаквания резултат – никотина. Радвай се всеки път, когато това се случва, тъй като това представлява есенцията в борбата с порока.
Така освен всичко това никой пушач не може да си представи сутрешното ставане по друг начин освен с чаша горещо кафе и една цигарка с него. Разбира се това ,както и останалото са въпрос на навик и лесно можеш да отвикнеш...Но това не означава ,че трябва да спреш и кафето ,просто го намали!

0 коментара:

Публикуване на коментар