Има на света една свята дума в любовта наричаме я ний жена символът на любовта !!! Ако наранена е сега за ВСИЧКО имаш Ти вина......

петък, 25 февруари 2011 г.

Кафето

Ежедневната и умерена консумация на кафе – чисто, с мляко, захар или сметана – се оказва добро средство за поддържане не само на тонуса, но и на здравословното състояние. Освен за превенция на сърдечносъдови заболявания кафето намалява и вероятността за заболяване от рак на дебелото черво, от Паркинсон и образуване на камъни в бъбреците. Изпитото през деня кафе стимулира концентрацията и повишава вниманието, благодарение на кофеина, но освен това действа положително на настроението заради съдържащите се в течността естествени антиоксиданти. Ако процесът на печене на кафето е бил извършен правилно, производните вещества от хининовата киселина влияят върху нервните клетки, блокирайки болезненото желание за алкохол или наркотици, повишават самочувствието и премахват склонността към депресия. 
Все пак необходимо е да се знае, че препоръчителната максимална доза на ден е 3 или 4 чаши, или еквивалента на 400-500 милиграма. Всяка една от чашите трябва да се пие през минимум 2 часа след предишната. 
Да обаче някъде четох ,че кафето е полезно само ако е приготвено правилно ,но това няма да сме спре да ставам сутрин с чаша горещо кафе ,защото ароматът и вкуса му са ми приятни и аз с удоволствие пия тази напитка .

0 коментара:

Публикуване на коментар